Persoonlijkheidsprofiel onderzoek competenties

Veelgestelde vragen

Ik heb dit soort testen al vaker gedaan, wat is de meerwaarde van Personalcolor?

Traditionele persoonsgerichte testen gebruiken introspectie (zelfonderzoek) om een persoonlijkheidsbeeld te vormen. Het blijkt echter dat in ruim 70 procent van de gevallen het zelfbeeld dat mensen van zichzelf hebben niet overeenkomt met het beeld dat anderen  van hen hebben. Het Personalcolor instrument kent een unieke aanpak waarbij uw zelfbeeld vergeleken wordt met  de manier waarop anderen u zien en beleven. Daarbij wordt bovendien onderscheid gemaakt tussen uw zakelijk en privé omgeving. Een andere unieke eigenschap van het Personalcolor instrument is dat uw stijlflexibiliteit wordt gemeten. Dit is de mate waarin u in staat bent u aan te passen aan een bepaalde situatie en dit is dus bepalend voor interpersoonlijke effectiviteit. U kunt het Personalcolor instrument vergelijken met een foto van uzelf. De traditionele testen verstrekken één foto van u op een bepaald moment. Het Personalcolor instrument geeft u echter een heel album met foto’s van u in verschillende situaties en omstandigheden. Hierdoor hebben de resultaten van het Personalcolor instrument een aanzienlijk grotere meerwaarde en zijn ze toepasbaar in oneindig veel situaties.

Hoe werkt Personalcolor?

Allereerst ontvangt u van ons een e-mail met een gebruikersnaam en wachtwoord voor onze website. Als u eenmaal ingelogd bent kunt u de vragenlijst invullen. Tevens kunt u bekenden verzoeken om een vragenlijst over u in te vullen. De bekenden, ook wel respondenten genoemd, kunnen zowel uit uw privé als zakelijke netwerk komen. Het uitnodigen van de respondenten gaat zeer eenvoudig; u vult de naam en het e-mailadres van de respondent in en het Personalcolor systeem zorgt geheel zelfstandig voor de rest. U kunt zelf bijhouden wie de vragen over u hebben ingevuld en wie niet. Het Personalcolor rapport ontvangt u dan via degene van wie u de uitnodiging tot het gebruik van het instrument  hebt ontvangen. Een persoonlijkheidsprofiel is nooit ‘goed’ of ‘slecht’,  of ‘juist’ of ‘onjuist’. Ieder profiel geeft een nauwkeurig beeld en is dus waardevol.

Persoonlijkheidsprofiel onderzoeken

Hoeveel respondenten moet ik uitnodigen?

Voor een nauwkeurig beeld is het gewenst dat u per type relatie (privé, zakelijk, of zowel privé als zakelijk) van minimaal 5 respondenten feedback ontvangt. Op die manier krijgt u dus van 15 respondenten feedback. Hoe meer respondenten, hoe beter. Dit is echter niet strikt noodzakelijk. U bepaalt helemaal zelf wie u uitnodigt om de vragenlijst over u in te vullen.

Hoe ziet een Personalcolor rapportage eruit?

Via deze link wordt een voorbeeld van een Personalcolor rapportage getoond.

Meer weten? Download onze brochure