Support

1.  Het is best lastig om de vragenlijst in te vullen. Wat moet ik doen? 

Dit is heel normaal. Het is voor iedere persoon moeilijk om van zichzelf te zeggen hoe hij/zij is.  Ook voor de respondenten kan dit heel lastig zijn. Probeer zo goed mogelijk tot een keuze te komen en probeer hier tegelijkertijd niet te lang bij stil te staan. Ervaring leert dat het antwoord dat als eerste je gevoel of gedachten passeert het juiste is. Probeer ook de definities van de begrippen te raadplegen indien je twijfelt aan de betekenis van een term.

2.  Krijgt degene voor wie ik de vragenlijst invul mijn antwoorden te zien?

Nee, het invullen van de vragenlijst gebeurt geheel anoniem.

3.  Ik heb een uitnodiging verzonden, maar mijn respondent heeft deze niet ontvangen. Wat moet ik nu doen?

Probeer het eerst via de button Herinneren. Werkt dit nog niet gaan dan naar: Wachtwoord vergeten? onderaan de login pagina. Controleer  tevens eerst voor de zekerheid of het e-mail adres juist is en probeer het dan nogmaals. Lukt het weer niet? Neem dan contact met diegene die u heeft uitgenodigd.

4.  Ik ben mijn gebruikersnaam en wachtwoord kwijt, wat moet ik nu doen? 

Klik op: Wachtwoord vergeten? onderaan de inlogpagina, vul uw emailadres in en u ontvangt een mail met daarin uw wachtwoord.

5.  Ik heb het mailtje waarin ik uitgenodigd wordt om voor iemand de vragenlijst in te vullen kwijt. Wat moet ik nu doen?

Klik op: Paswoord vergeten? onderaan de login pagina. Hier krijgt u uw paswoord waarmee u alsnog kan inloggen en de vragenlijst over iemand kan invullen.

6.  Hoe nodig ik mensen uit om de vragenlijst voor mij in te vullen?

Klik op de button: Uitnodigen en vul de gegevens in van diegene die u uit wil nodigen. Schrijf vervolgens zelf in het rechtervak een uitnodiging.

7.  Ik wil graag respondenten uitnodigen om de vragenlijst in te vullen. Moet ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord dan aan hen mailen?

Nee, dat is niet nodig. De respondenten ontvangen samen met de uitnodiging automatisch hun inloggegevens. Hiermee kunnen zij zelf de vragenlijst invullen.

8.  Ik heb iemand uitgenodigd als zakelijke (persoonlijke) respondent maar dat is een persoonlijke (zakelijke) relatie. Wat moet ik nu doen?

Op de afbeeldingen van het koffertje en het koffiekopje kunt u dit wijzigen.  Is  de respondent een  zakelijke relatie klik dan op het koffertje wat bij zijn of haar naam staat. Is de respondent persoonlijke relatie klik dan op het koffiekopje.

9.  Ik kan niet inloggen. Wat moet ik nu doen?

1) Check eerst Capslock
2) Ga naar Wachtwoord vergeten? onderaan de login pagina
3) Lukt het nog steeds niet? Neem dan contact met ons op.

10.  Ik heb iemand uitgenodigd met een verkeerd e-mail adres. Wat moet ik nu doen?

Nodig deze persoon nogmaals uit, nu met het goede emailadres. Bij het opstellen van het uiteindelijke persoonlijkheidsrapport worden de gegevens van de respondenten die de vragenlijst niet hebben ingevuld niet in aanmerking genomen.

11.  Waarom moet ik veel respondenten uitnodigen? Is een paar niet genoeg?  

Voor een zuiver en nauwkeurig beeld is het gewenst dat u per type relatie minimaal 5 respondenten uitnodigt. Zodoende krijgt u een beter beeld van hoe uw omgeving u ervaart.

12. Mij is gevraagd de vragenlijst in te vullen. Ik vind alleen de lettertype op de site erg klein, dit maakt het voor mij lastig te lezen. Wat kan ik hieraan doen?

U kunt het lettertype en de grootte hiervan zelf instellen in Internet Explorer via de menu optie: Beeld, en vervolgens: Tekengrootte. De PersonalColor website is afgestemd op het formaat: Normaal.